Samsbo er et lille bosted hvor man som beboer ikke skal forholde sig til en større mængde medarbejdere eller mange bofæller , ikke mere end hvad et almindeligt familie medlem skal :-)

Der kan bo 6 mennesker i huset, og man  har sin egen lejlighed man kan trække sig tilbage til hvis man ønske det. Vores boliger er meget forskellige, de har dog alle 2 rum, og en mindre køkken afdeling.

Vores hverdag er fyldt med almindelige huslige aktiviteter, rengøring, madlavning, vasketøj osv. Som beboer, passer man selv sin bolig eller får hjælp i det omfang man har brug for. Det gælder også i det aktiviteter eller aftaler man har udenfor huset, man kan have medarbejder med hvis det er ønsket, eller tage afsted selv. Vi er sammen om at planlægge indkøb og mad, og sammen afsted ude og handle.

I den hverdag vi har sammen, øver hver enkelt sig på sine ting, og tager fat i sine egne udfordringer. Det er der vi støtter og samarbejder, så der sker en udvikling, med større eller mindre skridt.

stue

De grundlæggende værdier på Samsbo er

  • Gensidig respekt
  • Ligeværd
  • Rummelighed
  • Faglighed

Det betyder vi alle skal respektere hinanden i hverdagen, og inddrager vores beboere så meget i vi kan i forhold til hvad man som person gerne vil, og hvad man ønsker. Man er selv med til at beskrive den struktur man personligt ønsker under opholdet, under hensyntagen til de andre i huset.

Vi skal støtte og samarbejde så borgeren hele tiden oparbejder kompetencer og færdigheder, som øger muligheden for, at man kan klare sig med mindre støtte i fremtiden. Det betyder vi har stor opmærksomhed på den enkeltes udvikling.

Har man det svært, er det ikke ualmindeligt at man har størst mulighed for at udvikle sig i trygge og kendte omgivelser. Derfor giver vi mulighed for at borgeren kan blive boende, når behovet og opgaven ændres og så tilpasser vi ressourcerne efter det. Vi har tæt samarbejde med den visiterende kommune, her aftaler vi tidsperspektiver i forhold til opgaven og opfyldelse af mål. Der bliver løbende arbejdet og evalueret på mål i udviklingsplanen og opgavebeskrivelser, i takt med, at man som beboer ændrer sig.

sjovNår man bor på Samsbo skal man behandles med ligeværdighed, både i forhold til omgivelserne på bostedet, og fra de omgivelser i netværket man har kontakt med. Er det svært alene, hjælper og støtter vi fra bostedet. Oplevelsen af ligeværd giver følelsen af ligeret og lige berettigelse. Uanset hvilket menneske man er, ønsker man sin plads i gruppen, i samfundet , i livet, og det starte med at vi ser ligeværdigt på de mennesker der bor hos os.

Vores medarbejdere løser opgaverne på Samsbo med stor rummelighed og faglighed. Det betyder også at der er en dialog og en vurdering når særlige ting træder frem i samarbejdet med beboeren eller dennes netværk. Det vil skabe tryghed i forhold til behandling, vejledning og samarbejde... Hos os foregår tingene på baggrund af viden og omsorg.

 

 

 

Hjemmesiden bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge sitet accepterer du samtidig Samsbos cookie- og privatlivspolitik.
Ok